Névadónk

Szűcs Sándor

1958 - 2014

“Az informatika, mint a legdinamikusabban fejlődő tudomány ág, csak dinamikus széles látókörű embereknek fedi fel igazi arcát. A többiek csupán követők, akik egy kis szeletét látják csupán.”

1983-tól volt a Trefort dogozója. Kezdetben a tanműhely műszaki ügyeiért volt felelős, de munka közben tanult, fejlődött, napi szinten követte a műszaki tudományok változásait. Nem csoda hát, ha az informatikát választotta végül szakterületének.

Az ő tevékeny közreműködésével jött létre az informatika oktatás ━ ahogy akkor hívták a Trefortot ━ “A 611-ben”. 1993-tól haláláig, informatika tanárként tevékenykedett az intézményben. Ezen pályafutása alatt volt rendszergazda, informatikai szakértő sok különböző pályázatban, szaktanácsadó, informatikai munkaközösség vezető, szakkönyv szerzője.

Nagy munkabírású, sokat vállaló kolléga volt, szilárd szakmai tudással, sok-sok év gyakorlati tapasztalatával. Kreativitása, hamar fellobbanó lelkesedése révén nagyszerűen ösztönzött másokat is a munkára. Jókedvű, rendszerint derűs, és vidám volt, tele energiával, és pozitív életszemléletét betegsége alatt is megőrizte.

Elkötelezett volt a magas színvonalú oktatás iránt. Alapító tagja volt a “Színvonalas Szakképzésért” alapítványnak, a kuratórium tagjaként követte mindennapi munkájukat.

Egyenes gerince, határozottsága és igazságérzete különleges emberré tette, s ami a szívén volt, azt ki is mondta. Bár ez nem mindig volt kedves sokaknak, mégis idővel megbecsülést kapott, és megbízhatósága elismerést nyer:; a vezetők gyakran keresték fel az informatikát pihenő beszélgetésre vagy tanácsadásra. Igazi vezető, irányító volt. Ennek elismeréseként 2013 nyarán, a pedagógusnapon Trefort Gyűrűt kapott.

Örök példakép tanár és diák előtt egyaránt.