2019 Szeresd a Pingvint .::. Összefoglaló

Alapítványunk 2019-ben is meghirdette a Szeresd a Pingvint Junior Linux Adminisztrátorok országos versenyét. 2019 december 12-én rendezett országos döntő helyszíne másodszorra is a BSZC Trefort tagintézménye volt.

A nem könnyű feladatok jutalma természetesen értékes ajándékcsomag volt a döntőbe jutott versenyzők számára. A versennyel nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a fiatal informatikusok körében a Linux operációs rendszereket, hiszen az egyik leg elterjedtebben használt operációsrendszerről beszélünk. Ráadásul az emberek anélkül használják a televíziójukat, az autóba épített multimédiás-navigációs fejegységet, mobil eszközeiket, okos-ház rendszereiket, automata öntözésvezérlőket, hogy egyáltalán észrevennék, hogy valójában egy Linux dolgozik a háttérben.

Ezeknek a "kütyüknek" a beállításához, telepítéséhez szervizeléséhez egyre inkább széleskörű Linux ismerettekkel rendelkező informatikusokra lesz szükség. A versenyünkön indult fiatalok ennek a technológiának a megismeréséhez rendelkeznek kiváló alapokkal.

Kívánunk nekik további sikereket, és köszönjük, hogy részvételükkel emelték rendezvényünk színvonalát!

 

 

 

2019-ben versenyünket támogatták: