Verseny 3.0

A Szűcs Sándor Informatikai Alapítvány, és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ismét meghirdeti a megye legnagyobb informatikai versenyét:

3. Szűcs Sándor Informatikai Emlékverseny
néven

Két kategóriában és azon belül két-két szakmai témában Hirdetünk versenyt:

A KID kategóriába várjuk azokat a békés-megyei általános iskolásokat, akik ügyesen tudnak honlapot készíteni, vagy már ilyen fiatalon is szeretnek a számítógép körül barkácsolni, bővíteni annak képességét, és nem riadnak vissza a különféle programok, vagy akár az operációs rendszer telepítésétől, beállításaitól sem.

A JUNIOR kategóriába várjuk azoknak a középiskolásoknak a jelentkezését, akik önállóan tudnak nagyon modern/divatos weblapokat tervezni és készíteni is, vagy szívesen építenek a különféle számítógép-részegységekből működő számítógépeket.

Hogyan zajlik a verseny?

A középiskolás kategóriában a verseny-portálon történt regisztráció után, egy online feladatlap segítségével válogatjuk ki azokat a versenyzőket, akik a döntőben mérhetik össze tudásukat az értékes nyereményekért.

Az általános iskolások válogatása levelező rendszerben kiküldött feladatlapok segítségével történik, amit az iskolák informatika szakos tanárainak e-mailben küld szét megye szerte az alapítvány. Ezeket a feladatlapokat kell kitöltve elektronikus úton visszaküldeni a januári, februári, és márciusi határidőkre.

A döntő időpontja: 2017. április 6 14:00 óra,
helyszíne a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

A döntőben előre megadott idő alatt kell a szakmai témaköröknek megfelelő gyakorlati feladatokat végrehajtani. Tehát a hardware témába nevezett versenyzők valamilyen szerelési, vagy beállítási feladatot kapnak, a WEB témába nevezett versenyzőknek weboldal készítésnél felmerülő problémát kell a gyakorlatra adott idő alatt megoldani.

Hogyan lehet nevezni?

Az általános iskoláknak elektronikus levélben kiküldjük a feladatlapokat, és a feladat visszaküldésével egyben nevezési szándékukat is automatikusan jelzik a gyerekek, tehát a feladatlapok visszaküldésével tudnak az általános iskolások nevezni.

A középiskolásoknak regisztrálniuk kell majd a versenyzői portálon, mert ők az elődöntő feladatait online tölthetik majd ki egy előre meghatározott időponttól kezdve.

A pontos határidőkről az alapítvány honlapján és a versenyzői portálon is tájékozódhatnak az érdeklődők, de az általános iskolások a feladatlapot tartalmazó e-mail-ben is pontos utasításokat kapnak a beküldésre vonatkozóan.

Mennyibe kerül?

A versenyzőknek csak az elhatározásukra van szükségük. Nevezési díj nincs.

Mik a nyeremények?

Ez egyelőre még titok. De a korábbi évekhez hasonlóan értékes nyereményeket vihetnek haza a győztesek. Sőt! …minden döntőbe jutott versenyző ajándékot kap a verseny támogatóitól. A díjkiosztót a versenyt követő napon egy informatika szakmai nappal egybekötve tartjuk, ahol a versenyzők és az érdeklődők érdekes előadásokat hallhatnak majd az informatika minden területéről.

Támogatók

BikeFun Kft.
ForceIT
Hír6
Invitel Távközlési Zrt.
Meszlényi Autó Kft.
Nap-Szám Computer Kft.
Optigép Kft.
SzámProg Kft.
TOPLapTop Kft.
Telemax Szaküzlet Békéscsaba

[[{"fid":"1","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","link_text":null,"field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1000,"width":1000,"style":"width: 200px; height: 200px; border-width: 0px; border-style: solid; margin: 0px; float: right;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]Elérhetőségek

WEB: www.szsia.hu illetve verseny.szsia.hu
e-mail: verseny@szsia.hu
facebook: facebook.com/szsia
facebook: facebook.com/infoverseny